Doprava k objednávce nad 2500 Kč ZDARMA!

Hygiena při práci je základ

Pracovní místo a jeho správné vybavení jsou při práci řasové stylistky nezbytný základ. Usnadní vám práci, zajistí pohodlí a spokojenost vašich klientek. Co přesně budete při zařizování salonu potřebovat?

V základu platí, že když si salon vybavujete, je důležité počítat s komfortem zákazníka, pohodlí pro vás a splnění zákonných a hygienických norem. Pojďme se na to podívat.

Masérský stůl. Ten musí být především stabilní, pohodlný, pevný a odolný. Jeho svrchní část musí být omyvatelná a vydržet čištění dezinfekčními prostředky. Stůl si vyzkoušejte, abyste měla jistotu, že je pohodlný. Aplikace řas trvá od jedné do tří hodin, proto se klientkám musí dobře ležet. Ideální je stůl anatomický s měkkým povrchem. Pro vaše zdravá záda pak platí, že je skvělé, když je vybavený regulátorem výšky. Jako designový doplněk vám můžeme doporučit vyměnitelný potah, který lze prát.


Křeslo pro vás. Na trhu je celá řada křesel, ze které si můžete vybrat a zjistit, co z nabídky vyhovuje právě vám. Za sebe vám můžeme doporučit speciální kolečkové křeslo s anatomickou podpěrkou zad a možností nastavení výšky.

Veškeré nástroje, materiály a pomůcky, se kterými pracujete, budete odkládat na pracovní stolek. Měl by být proto dostatečně velký a mít výšku v rozmezí 50 až 70 cm.

K vašemu pohodlí a dobře odvedené práci je nezbytný dostatek denního světla. Naše zkušenosti ukazují, že je nezbytné dodatečně plošně osvětlit jak celou místnost, tak také samotnou pracovní zónu. Za tímto účelem si vyberte kvalitní osvětlení v podobě profesionální lampy. Ta musí být upevněna na základně a mít stojan, rameno a reflektor. Světlo musí být jasné a současně i rozptýlené, aby nepůsobilo bolestivě pro oči klientky.

Počítejte s tím, že pracovní místnost bude potřeba větrat. Lepidlo, které využíváme při práci, velmi rychle zasychá a vylučuje určité množství těkavých látek. Při práci je dobré proto používat ochrannou roušku.

Pro dostatečnou hygienu při práci myslete také na správný typ podlažní krytiny. Koberec je z tohoto pohledu zcela nevyhovující, podlaha by měla být omývatelná. A co víc, musí vydržet nápor čistících prostředků. Dále je třeba mít v místnosti, kde probíhá procedura, umyvadlo a dřez na mytí nástrojů. Ty pravidelně čistěte a dezinfikujte.

Kompletní soupis parametrů podle vyhlášek dostanete u příslušné místní hygieny. V každé jednotlivé lokalitě tento výčet může být odlišný a je potřeba podmínky splnit, aby vás nemile nezaskočila nějaká kontrola.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz