Doprava k objednávce nad 2500 Kč ZDARMA!

Efekty prodlužování řas

Při správné volbě řas můžeme korigovat tvar očí a měnit celkový pohled






Přírodní efekt

nature_lookJedná se o klasické prodlužování řas s cílem vytvořit co nejvíce přirozený vzhled. V tomhle případě používáme spíše kratší řasy (od 6 do 11 mm, tloušťky 0,10 nebo 0,15 mm). Kratší řasy lepíme do vnitřního a vnějšího koutku oka a z ostatních vytvoříme postupný oblouček. Nebo jednoduchá pomůcka pro vytvoření přirozeného vzhledu je ta, že se řídíme přirozenou linií řas a kopírujeme jejich růst. Přitom mixujeme min 3 délky řas (většinou 8, 9 a 10 mm). Pokud řasy nejsou moc  husté, občasně můžeme vlepit řasy o tloušťce 0,20 mm nebo dvě řasy na jednu v tloušťce 0,15 mm. Důležitý je výběr barvy– černý nebo hnědý. Například na blondýnkách přirozeněji budou vypadat hnědé nebo tmavě hnědé řasy. Černé řasy na jemných blondýnkách vypadají tvrdě a nepřirozeně. Pokud vlastní řasy u klientky jsou husté a cílem je pouze prodloužení řas, v tomhle případě používáme řasy s tloušťkou 0,10 mm. Maximální délku potom volíme individuálně v závislosti formě a posazení očí.

Kočičí efekt

fox_lookAbychom vytvořily tento efekt musíme postupně přejít od nejkratších řas (ve vnitřním koutku) k nejdelším (ve vnějším koutku). Přitom využíváme všech délek 8 až 15 mm. Je ale ovšem na zvážení jak má klientka dlouhé své řasy. V případě že své řasy má spíše kratší měli bychom ve vnějším koutku skončit max 12 mm a ve vnitřním koutku začít 6 mm. Pokud chceme výraz udělat více extravagantní, tak můžeme délky střídat o jednu délku.

Veverčí efekt

belka_lookPrincipem je v podstatě to, že do 3/4 oka lepíme kočičí tvar, kdy od vnitřního koutku postupně k vnějšímu dáváme delší řasy. Potom postupně k vnějšímu koutku zkracujeme. Tento efekt je vhodný pro oči, které mají pokleslé vnější koutkysměrem dolů, celkový výraz oči je smutný. Tímto opticky koutek nadzvedneme.    

Efekt panenky

dolly_lookTento design se nejčastěji volíme pro sváteční příležitost, kdy klientka potřebuje vypadat výjimečně a výrazně. Pro tento efekt volíme řasy v délce od 13 do 15 mm a lepíme ¾ oka jednou délkou a potom postupně zkracujeme směrem k vnitřnímu koutku. Doporučujemeve vnitřním koutku oka skončit 9 nebo 10 mm řasami, aby vzhled nebyl až moc nepřirozený.  

Melírování

Zajímavý efekt můžeme docílit přidáním barevných řas. Pro realizaci potřebujete barevné řasy a vaší fantazii, aby jste z velkého výběru barev vytvořily opravdový skvost. Aplikací několika barevných mezi černé řasy na každé oko, můžeme dodat očím opravdovou jiskru. lokk

  1. Na každou řasu lepíme barevné řasy, barvy můžeme střídat podle přání klientky
  2. Střídání barevných řas mezi černými. Odstup volíme například mezi 4-5 černých řas jedná barevná.
  3. Mezi 8-10 černých klademe 2-3 barevné řasy.
 
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz